home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tanjug piše da fabrike automobila u Slovačkoj, uprkos krizi, planiraju da zaposle hiljade novih radnika, i to Folksvagen 1.500, Kia 1.000, a Pežo 900.

Kia u Žilini prima nove radnike od početka ove nedelje i do kraja godine planira da sadašnji broj od 3.000 radnika uveća za još 1.000 novih. 

"Razlog je planirani prelazak na rad u tri smene u prvom tromesečju 2012. godine", kaže portparol fabrike Dušan Dvoržak i dodaje da je prosečna bruto mesečna plata proizvodnih radnika uključujući dodatke, u prvih šest meseci bila 1.060 evra.

Lakirere i varioce firma privlači početnom platomkoja je više od prosečne plate u Slovačkoj koja je nešto manja od 800 evra.

Firma zaposlenima obećava i popuste na vozila "kia" i učešće na društvenim i sportskim događajima.

Nove ljude Kia prima zbog toga što se priprema za proizvodnju novih modela. Od polovine oktobra to treba da bude "kia venga", a sledeće godine potpuno novi model, koji će biti predstavljen kasnije.

U sličnoj situaciji je i bratislavski Folksvagen, koji traži 1.500 novih radnika za proizvodnju vozila iz serije "nju smol femili".

Investicione planove razradio je i Pežo iz Trnave, kome će biti potrebno 900 radnika.

Autoindustrija se trudi da nađe što veću ciljnu grupu kupaca, što u krizi pomaže, ukazuju analitičari. Na primer, Folksvagen računa da će tokom recesije, kad ljudi imaju manje, bolju prođu imati mali automobili i razvija njihovu proizvodnju.

Autor : Tanjug.rs

Foto : Arhiva Autoblog.rs


čitanja : 639Komentari

Kia i Huyndai u opasnoj ofanzivi.

Autor PITBULL™ 28 Sep 2011, 12:16