home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ovogodišnje priznanje ECOBEST pripalo je Chevroletu Volt i njegovom blizancu, modelu Opel Ampera. Predsednik AUTOBEST-a, gospodin Ilja Seliktar, je rekao: “Mi u AUTOBESTu smo veoma ponosni što ovu prestižnu nagradu dodeljujemo ovim revolucionarnim GM modelima.”

Ranije ove godine, Chevrolet Volt je imenovan za automobil 2011. godine u Severnoj Americi, a dobio je i titulu Zelenog automobila za 2011. godinu od žirija Global Car of the Year (Svetski automobil godine). Volt je u prodaji u S.A.D. od kraja 2010. godine a biće u prodaji u izabranim evropskim predstavništvima Chevroleta od novembra 2011. godine.

Pogonjen električnom energijom sve vreme, Volt pruža do 80 kilometara vožnje na energiju dobijenu iz akumulatora sa nultom potrošnjom goriva i emisijom izduvnih gasova. Sposobnost rada nakon što je potrošena energija iz akumulatora je ono što Volt izdvaja od drugih električnih vozila. Preko 500 km produženog dometa Volta isporučuje napredni benzinski motor od 1,4 litre, sa 86 ks, koji služi kao sopstveni generator vozila. Kada je energija akumulatora potrošena, napajanje se neprimetno prebacuje na električnu pogonsku jedinicu generatora. Pri kombinovanom režimu vožnje, Volt emituje svega 27 g ugljendioksida po kilometru i troši 1,2 litre benzina na 100 kilometara. Volt se može beskompromisno voziti u gradu ili na seoskom terenu u svim klimatskim uslovima.

Potpuno novi Aveo je drugi Chevroletov model u nadmetanju za zvanje AUTOBEST 2012. Koji model od pet top-finalista će biti izabran biće objavljeno 15. decembra 2011. godine.

O AUTOBESTu

Organizacija AUTOBEST je jedini nezavisan međunarodni žiri koji je usmeren na tržišta zemalja u razvoju. Najvažniji kriterijumi u procesu glasanja za AUTOBEST pobedbika su cena, servisna mreža, distribucija rezervnih delova i svestranost. Članovi AUTOBEST žirija dolaze iz 15 zemalja regiona i predstavljaju tržište od 300 miliona ljudi. Svaki član žirija je vrhunski novinar iz sveta automobila, uvažen u svojoj zemlji. AUTOBEST je drugi po veličini nezavisan žiri za posmatranje u Evropi.

PR Chevrolet


čitanja : 548Komentari

Grabe polako ali sigurno!

Autor bk 29 Sep 2011, 19:21