home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vodeći ljudi Kia Motors Slovakia su u prisustvu slovačke premijerke Ivete Radicove nedavno pokrenuli proizvodnju motora u novom pogonu.

Kijina investicija u projekat, koji će doneti 270 novih radnih mesta, vredna je 100 miliona evra. Trenutno je u proizvodnji motora zaposlenih 160 ljudi.

Proizvodiće se 1,4 i 1,6 litarski benzinski motori, a proizvodni kapaciteti će sa sadašnjih 300.000 biti povećani na 450.000 motora godišnje.

Myung-Chul Chung, predsednik uprave Kia Motors Slovakia: " Ova godina je vrlo važna za našu kompaniju. U maju smo proizveli milioniti motor. Danas pokrećemo proizvodnju u novoj fabrici, gde ćemo povećati godišnje proizvodne kapacitete sa sadašnjih 300.000 na 450.000 motora," i dodao: "Nedavno smo krenuli sa odabirom novih 1.000 ljudi, koji će u 1. kvartalu 2012. godine proizvoditi vozila u 3. smeni. Neprestano ulažemo u proizvodnju novih modela i u povećanje proizvodnih kapaciteta u našoj fabrici u Slovačkoj."

U novom proizvodnom pogon će proizvoditi benzinske motore sa direktnim ubrizgavanjem goriva i promenjivim upravljanjem ventila. Novi pogon ima 3 prozvodne linije glavnih motornih komponenata kao što blok motora, glava motora i vratilo. Linija za sastavljanje temelji na potpuno fleksibilnoj proizvodnji, koja omogućava istovremenu proizvodnju četiri različite vrste motora. Proizvodnja jednog samog motora traje otprilike tri časa. Benzinske motore inače čini preko 100 komponenata. Kia Motors je jedini proizvođač motora za putnička vozila u Slovačkoj.

Kia Motors u svojoj slovačkoj fabrici trenutno proizvodi 1,4 i 1,6 litarske benzinske motore i 1,4, 1,6 i 1,7 litarske dizelske motore, koje ugrađuju u modele cee'd, Sportage i Venga. Do sada su u fabrici proizveli više od 1,1 milion motora, od čega ih je čak 40% namenjenih vozilima Hyundai, koje sastavljaju u Češkoj (modeli i30, ix35 i ix20). Najtraženiji je 1,4 litarski benzinski motor. Svi motori zadovoljavaju emisioni standard Euro5 i namenjeni su isključivo evropskim tržištima. Kompanija neprestano bilježi povećanu potražnju za novim modelima.

Nedavno je donesena odluka da u fabrici pokrenu i 3. smenu, koja počinje sa serijskom proizvodnjom u prvom kvartalu 2012. i gdje će biti otvoreno 1.000 novih radnih mesta. Pored toga će po predviđanjima kod Kijinih dobavljača posao dobiti dodatnih nekoliko hiljada ljudi. Do kraja godine izabraće svih 1.000 novih ljudi, kada kreće i probna proizvodnja.

PR Kia Motors



čitanja : 866



Komentari

Logika, ako uvodi 3. smenu i povećava proizvodnju školjki, valjda neće prodavati automobile bez motora!
xD

Autor Dejan L 03 Okt 2011, 22:21