home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyotina proizvodnja automobila širom sveta oporavila se i vratila prošlog meseca na nivo od pre razornog zemljotresa i cunamija, objavila je ta japanska kompanija.

Zemljotres i cunami, koji su pogodili Japan 11. marta, zaustavili su Toyotinu proizvodnju, kao i produkciju drugih japanskih proizvođaća vozila, jer su proizvođači delova sa severoistoka zemlje pretrpeli veliku štetu. 

Toyota je ranije saopštila da ne očekuje da joj se proizvodnja vrati na uobičajeni nivo do kraja godine. U junu je Toyota najavila da će se proizvodnja već u julu vratiti na nivo pre zemljotresa, dok je u avgustu objavila da u septembru očekuje potpuni oporavak proizvodnje.

Toyota, koja je u 2010. gledano prema prodaji bila najveći svetski proizvođač automobila, u prvoj polovini ove godine je pala na treće mesto, pošto su je pretekli američki General Motors i nemački Volkswagen.

Kompanija je saopštila da će njeni radnici u narednim mesecima raditi prekovremeno i u dodatnim smenama kako bi se nadoknadio gubitak u proizvodnji zbog martovske katastrofe.

Autor : Beta.rs

Foto : Toyotačitanja : 655Komentari