home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Priča oko Bugattijeve nove sportske limuzine polako poprima scenario i najgorih meksičkih sapunica. Intrige, estetske korekcije i lažne nade ono je što se u poslednje vreme vezuje uz Bugatti Galibier koji je još jednom gurnut u zaborav.

Iako to stanje nije trajno, počinjemo da se pitamo ima li sve to ikakvog smisla. Automobil je po prvobitnim planovima na tržište trebalo da stigne kroz godinu dana, ali se prema najnovijim informacijama neće pojaviti sve do 2015. godine. Prvo se kasnilo sa njegovim razvojem, onda je pomeren datum proizvodnje, da bi se na kraju Galibier ponovo našao na crtaćoj tabli. I taman kada su dizajn i poboljšane performanse zadovoljile novog Bugattijevog šefa Wolfganga Duerheimera, VW je odlučio da Galibier neće u proizvodnju još bar tri godine.

Toliko kašnjenje sigurno će uticati na niz novih izmena koje bi Galibieru trebalo da osiguraju da ide u korak sa aktuelnim trendovima i da bude dovoljno konkurentan. Mnogi se pitaju zbog čega je za izlazak na tržište izabrana baš 2015. godina. Za automobil koji je već napola gotov, tri dodatne godine razvoja su, blago rečeno, gubljejnje vremena, pa bi odgovor na ovo pitanje trebalo da tražimo na drugom mestu.

Otprilike u to vreme na tržištu bi naime trebalo da se pojavi novi Lamborghinijev sportista što bi moglo da znači da Volkswagen namerno odlaže dolazak Galibiera kako bi Lamborghinijevu platformu iskoristio i za Bugattijev model. U vreme kada je novac sve, nema mesta rasipanju sredstava, pa ovakav potez zvuči i više nego razumno.

Izvor : Automotoportal.hrčitanja : 952Komentari

dosadili su vise sa ovim...

Autor DaMir 10 Okt 2011, 10:25