home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Evropska filijala američkog Dženeral motorsa (GM), udružena kompanija Opel/Voksol planira da iduće godine, povodom 150 godišnjice postojanja, lansira šest noviteta, što je do sada najveći broj novih modela u jednoj godini.

Šef marketinga i prodaje "Opela" Alen Vizer izjavio je da će povodom jubileja uslediti "najveća do sada proizvodna ofanziva".

On je u intervjuu za "Automotiv njuz jurop" kazao da će biti lansirano šest novih vozila u 2012. Među novitetima su "zafira turer" minivan koji će biti lansiran u januaru, a "kombo", lako komercijalno vozilo pojaviće se u februaru. Narednog leta stižu tri varijante kompaktnog modela "astra."

"Opel" planira da se do jeseni pojavi manje sportsko-terensko vozilo, a "astra" će sa izmenjenim izgledom biti ponuđena u tri verzije, sa petoro vrata "hedžbek", sedan sa četvoro vrata i verzija sportskih karakteristika koja će biti ponuđena pod oznakom OPC.Početkom 2012. "Opel/Voksol" će početi da prodaje mini automobil nazvan "junior", namenjen najmlađoj generaciji kupaca. Ali, konačan naziv tog automobila još nije određen.


"Opel", kao jedna od filijala GM-a, još prošle godine je najavio maniji model "junior", koji bi trebalo da spreči pad udela prodaje na svetskom tržištu i da doprinese smnjivanju gubitaka. Kompanija je uložila 90 miliona evra (120 miliona dolara) u dogradnju fabrike Ejzenah, u kojoj bi se godišnje izrađivalo oko 100.000 kola.

Novi automobil, koji će biti manji od "korse", namenjen je gradskoj vožnji, uz nisku potrošnju goriva, saopštio je "Opel".

Kasnije ove godine biće lansirana dva "Opelova" modela, "astra GTC" i "ampera".


Vizer je rekao da će "Opel" i njegovo britansko odeljenje "Voksol" uspeti ove godine da prodaju više od 1,28 miliona vozila, u odnosu na 1,22 miliona prošle godine. Time će zauzeti drugu poziciju, kao drugi brend GM po prodaji u svetu, posle "Ševroleta."

"Opel" i "Voksol" predviđaju povećanje prodaje novih vozila za oko 100.000 u narednoj godini, tvrdio je poslovni magazin "Menadžer". List navodi da "Opel/Voksol" namerava da poveća udeo u prodaji za pet odsto do 2016.

"Opel" planira da ove godine proda 1,3 miliona vozila, izjavio je direktor komapnije Karl-Fridrih Štrake, naglašavajući da će kompanija početi ponovo da posluje pozitivno, godinu dana ranije nego što se očekivalo.

U naredne tri godine "Opel" računa na rast prodaje izvan Evrope za 60.000 do 150.000.

"Opel" pokušava ponovo da posluje sa profitom posle ukidanja 8.000, od ukupno 48.000 radnih mesta. Prošle godine GM, kao matična kompanija, je na poslovima u Evropi izgubio 1,76 milijardi dolara.

GM je u periodu krize pre dve godine nameravao da se odrekne nemačke filijale i pronađe kupca koji bi obezbedio novac za ozdravljenje čuvene robne marke, ali je odustao od tog plana, najavljujući da će vlastitim snagama stabilizovati njeno poslovanje.

Izvor: Economy.rs

Foto i renderi: arhiva Autoblog.rs / Opel / Quattroruote.it / Theophiluschin.com / Autowereld.com / Secretnewcars.comčitanja : 2892Komentari

Bilo bi lepo da stigne nova Calibra.

Autor PITBULL™ 18 Okt 2011, 23:12