home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Toyota je bila jedan od glavnih učesnika na četvrtom „Drive ‘n Ride” događaju održanom 22. i 23. novembra u Briselu. Ovaj događaj je želeo da pokaže kako tehnologija nultih emisija, kao što su vodonične gorive ćelije, može da dovede do smanjenja emisija u saobraćaju – što je jedan od dva najveća ekološka prioriteta Evropske komisije za 2012.

Prvom demonstracijom punjenja vodonika ikada održanom u Briselu, ova dvodnevna kampanja je pokazala kako su vozila sa vodoničnim gorivim ćelijama spremna za ulazak na tržište, kao i da je neophodno da se izgradi odgovarajuća infrastruktura. 

Toyota veruje da je tehnologija vodoničnih gorivih ćelija važan korak na putu ka „ultimativnom ekološkom automobilu”, koji nudi održivo rešenje po pitanju napajanja energijom i emisija izduvnih gasova. U Nemačkoj, Toyota je već u velikoj meri uključena u Partnerstvo za čistu energiju, kako bi pomogla da kupci prihvate vozila sa gorivim ćelijama, dok traju testiranja i dodatan razvoj ove tehnologije.

Osim toga, tokom predstojećeg Sajma automobila u Tokiju, Toyota će prikazati FCV-R (Fuel Cell Vehicle - Reality & Revolution), novi koncept limuzine pokretane vodonikom. Ovim konceptom, Toyota je korak bliže komercijalnom predstavljanju svog vozila sa vodoničnim gorivim ćelijama, planiranog za 2015. godinu.

Tokom „Drive ’n Ride” događaja, više od 100 zvaničnika Evropske unije, članova Evropskog parlamenta i drugih važnih učesnika, će imati priliku da na licu mesta probaju ovu čistu tehnologiju, tako što će voziti nekoliko vozila sa gorivim ćelijama, uključujući Toyotin najnoviji prototip FCHV-adv (Fuel Cell Hybrid Vehicle-advanced). Uz to, prvi put u Briselu, potpuno mobilna i kompaktna stanica za punjenje vodonika će prikazati proces punjenja.

U protekle četiri godine, „Drive ‘n Ride” kampanja u Briselu promoviše vozila sa vodoničnim gorivim ćelijama i podiže svest o potrebi pune komercijalizacije i izgradnje infrastrukture za punjenje vodonika u Evropi.

Na ovogodišnjem „Drive ‘n Ride” događaju, Daimler, Honda, Intelligent Energy, Linde, Opel i Toyota će udružiti snage i ponuditi 30-minutnu test vožnju koja promoviše udobnost i ekološke prednosti tehnologije vodoničnih gorivih ćelija, kao i performanse ovih vozila, po pitanju dometa, potrebe za punjenjem i veličine.

O Toyota FCHV-adv (Fuel Cell Hybrid Vehicle-advanced):

Toyota je prvo FCHV vozilo razvila 2002. godine. Trenutni model FCHV-adv može da pređe 650 kilometara sa jednim punjenjem (po novom evropskom ciklusu vožnje) i može da radi na temperaturama od -30°C.

PR Toyota čitanja : 1108Komentari

Tojota je uzdrmana samo na kratko. zna se ko je broj 1 na trzistu :-D

Autor Montoya 30 Nov 2011, 23:18