home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Volkswagen Grupa otvara nove proizvodne kapacitete na rastućem tržištu Kine. Prof. dr Johem Hajcman, član Upravnog odbora Volkswagen AG, zadužen za novu funkciju kineskog Upravnog odbora i dr Mihael Maht, član Upravnog odbora Volkswagen AG zadužen za proizvodnju Grupe, otvorili su novu fabriku Šangaj Volkswagen u Jizengu, u Istočnoj Kini.

Fabriku su otvorili zajedno sa Hu Maoyuan, predsednikom SAIC Motor Corporation Ltd. Fabrika je izgrađena za godišnji proizvodni kapacitet od 300.000 vozila.

Hajcman, koji je već dao zeleno svetlo za novu fabrku u julu 2010. godine, istakao je značaj dobre saradnje sa kineskim partnerima u toku trajanja celog projekta. "Sa periodom izgradnje od dve godine, mi čak otvaramo novu fabriku u Jizengu ranije nego što smo planirali. Ovo je jedna od najviše ekološki kompatibilnih fabrika Volkswagen Grupe. Sa naprednom tehnologijom i novim proizvodnim procesima, naša je namera da i dalje imamo glavnu ulogu u budućnosti Kine gde se prodaje veliki broj vozila", nastavio je Hajcman.

Pored modela Polo koji je počeo da se proizvodi, ovde se planira i proizvodnja Škoda modela. Fabrika koja se nalazi na oko 300 km severozapadno od Šangaja, će otvoriti oko 3.700 novih radnih mesta u toj regiji. Sa presom, karosernicom i farbarom, kao i montažnom linijom, fabrika ima ukupan kapacitet od oko 300.000 vozila godišnje.

Pored toga, tu se nalaze i centar za tehničko testiranje, trening akademija koja će omogućiti osnovne i napredne treninge za zaposlene.

Fabrika u Jizengu koristi geotermalnu energiju za grejanje i hlađenje fabričkih hala. Za ponovno punjenje kamiona za transfere, kao i e-bicikala za zaposlene, koriste se solarne ploče u celoj fabrici. Volkswagen time postavlja nove standarde za postojanu, ekološku proizvodnju automobila u Kini.

Do 2018. godine, Volkswagen Grupa namerava da svoju proizvodnju u celom svetu načini još više ekološki kompatibilnom i to za 25%. Napredni proizvodni procesi, zajedno sa merama smanjenja potrošnje energije su ključni elementi u ovoj strategiji.

PR Porsche SCGčitanja : 667Komentari