home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Tanjug, Kompanija Fijat Automobili Srbija na kratko je obustavila proizvodnju vozila zbog kašnjenja isporuke komponenti.

"Uprkos činjenici da je došlo do kratkog prekida u isporuci i proizvodnji modela 500L, kompanija FAS uverava da će prekid biti kratkotrajan i da su preduzete sve mere kako bi se situacija stabilizovala", piše u saopštenju FAS-a.

Kašnjenje globalnog Fijatovog dobavljača "Selmat" sa isporukom komponenata za fijat 500L doveo je do kratkog obustavljanja proizvodnje ovog modela za Veliku Britaniju, kao i proizvodnje modela sa volanom sa leve strane za ostala tržišta.

Prepreku nastavku proizvodnje stvara i činjenica da u ovom trenutku nema dovoljno dodatnog prostora za skladištenje novih automobila koji čekaju finaliziranje.

Do sada je na lageru spakovano 800 vozila fijat 500L za britansko tržište sa volanom s desne strane, a 400 vozila namenjenih ostalim tržištima, biće skladišteno usled nedostataka komponenti.

FAS uvek nastoji da ispuni obaveze i bude spreman za sve izazove koje tržište može da donese, čak i u trenucima kad se potencijalni problem pojavi van okvira same kompanije. FAS veruje da će bez obzira na novonastalu situaciju ispuniti sve svoje obaveze prema kupcima, kao i da će prekid biti nadoknađen efikasnim radom, navodi se u saopštenju.

I u maju je bila prekinuta proizvodnja u dve fabrike u Evropi od kojih je jedna u Srbiji, zbog dobavljača. Fijat je tada saopštio da je prekinuta proizvodnja u dve fabrike u Evropi od kojih je jedna u Srbiji, zato što nisu primili komponente od dobavljača.

Autor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Fiatčitanja : 774Komentari

A da je FAS stao zbog nas, onda bi o tome pisala cela Italija.
Ovako nema veze, stici ce vec delovi, ko prosli put.

Autor B.M. 14 Jun 2013, 18:03

Jesu ono thule kandže,sa stopom koja ide ispod gume rama vrata,pa će gumi šteti,šteta na fiat sam ne može da napravi original,bezveze

Autor bubamara 14 Jun 2013, 18:15