home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Fiat Chrysler Automobiles je početkom maja i zvanično objavio svoj petogodišnji plan za njihove brojne brendove, pa tako i za Jeep.

U tom planu je za 2017. godinu najavljen i potpuno novi Wrangler o kome je sada Jeepov šef Mike Manley otkrio par novih detalja, uz napomenu da se kod tog modela neće praviti kompromisi.

Naime, za razliku od Jeepa Cherokee koji je razvijen na Fiatovoj platformi, novi Wrangler će dobiti novu platformu, a fokus će biti na smanjenju težine vozila pa bi novi Wrangler mogao da ima i aluminijumsko "telo." Samim tim, i potrošnja goriva će biti značajno smanjena u odnosu na sadašnju generaciju.

Sem novog Wranglera, Jeep inače priprema i druge novitete. Modeli Compass i Patriot će u proizvodnji ostati do 2016. godine, kada će ih zameniti novi model koji se vodi pod kodnom oznakom C SUV. Za sada nema konkretnih informacija, ali taj novitet će se u Jeepovoj ponudi smestiti između modela Renegade i Cherokee.

Cherokee će tokom 2016. godine doživeti i redizajn, dok će se 2017. pojaviti restilizovani Renegade. 

Grand Cherokee će dobiti još jedan facelift, i to krajem 2015. godine, dok će se potpuno nova generacija ovog modela pojaviti tokom 2017.

Za 2018. godinu je planirana i promocija novog Grand Wagoneer modela.

Treba pomenuti da Jeep planira da do 2018. godine poveća svoju prodaju na 1,9 miliona vozila godišnje, a tome će pored novih ili restilizovanih modela doprineti i proširena prodajna mreža (oko 1.300 novih dilera, uglavnom u Azijsko-pacifičkom regionu).   

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 861Komentari