home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Potpisivanjem ugovora sa Renaultom, Fiat će sledeću generaciju svojih komercijalnih vozila dobijati upravo iz fabrika francuskog giganta. Iako nemamo sve detalje o ovom ugovoru, ono što znamo je to da će Renault proizvoditi laka komercijalna vozila za brend Fiat Professional. Štaviše, u saopštenju za javnost se kaže da će Fiatovi dizajneri prilagoditi spoljašnji izgled ostalim automobilima iz programa Fiat Professional, dok će kompletna tehnika ispod lima, uključujući motore i menjače ostati Renaultova.

Nije poznato o kojim komercijalnim automobilima se radi, ali možemo pretpostaviti da će Fiat dobiti svoju verziju Kangooa, Trafica ili Mastera. Moguće je upravo da Doblo, Scudo ili Ducato postanu automobili sa Renaultovom tehnikom ispod lima.

S obzirom na to da je Fiat do sada razvijao komercijalna vozila zajedno sa grupom PSA, najava o potpisivanju ugovora sa Renaultom svakako je iznenađujuća. Poznato je da novi Ducato deli dosta toga sa Citroenovim i Peugeotovim dostavnjacima. Čini se da je upravo Scudo zreo za zamenu, jer je već više od sedam godina na tržištu.

U svakom slučaju, ostaje da vidimo kako će se ova saradnja nastaviti. Potpisivanjem ugovora sa Renaultom, Fiat Professional svakako je promenio svoju strategiju za budućnost. Videćemo kako će se sve odraziti i na ponudu Ram-ovih komercijalnih vozila u SAD-u.

Izvor: Proauto.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Fiat / Renaultčitanja : 1356Komentari

Hm... nisam cuo da se Renaulti pouzdaniji od Fiata kao komercijalna vozila.

Autor Fordovac 23 Jul 2014, 20:12

Fordovac
Bez obzira što nisi čuo, to je živa istina.
Renault snabdeva od Mercedesa, Opela do Fiata, a nekada, u najbolja vremena je bio Volvo. Nisan je već deo Renaulta, to se ne računa :)) Za Mercedes proizvodi dobar deo game...
Još da BMW umesto draj cilindra kupi DCI :))

Autor roker 23 Jul 2014, 21:09

Uzgred, do sada je Fiat za komercijalna vozila imao dil sa PSA, i Fordom. Ovo sa Fordom, je bio totalni promašaj, jer su mnogi motori prerano izdahnuli... A delovi skuplji od samog zlata.

Autor roker 23 Jul 2014, 21:11

Svaka čast za renol, poklopio je taj deo tržišta! Zasluženo.
Ali, što se tiče napred pominjane saradnje, oko ugradnje reno motora u volvo ( serija 240/260, 340, 440/460 ... ), ja se ne sećam da je bilo baš hvalospeva oko toga, naprotiv, beše tu i veoma dobre kuknjave vlasnika na te motore. Doduše, volvo nikada nije imao sreće sa "tudjim motorima"

Autor moron 23 Jul 2014, 23:22

Fiat ce ugradjivati svoje motore u te lake teretnjake. Fijatovi dizelasi su daleko kvalitetniji i pouzdaniji i dugotrajniji od renoovih dci motora. Nisu ni za poredjenje. Dok su bili sa PSA, sa JTD i HDI motorima, to su bila najbolja laka teretna vozila na trzistu. U Srbiji je polovnih Fiat-PSA kombića, uvezeno na hiljade, i svi sluze savrseno.

Autor Sinbad 24 Jul 2014, 01:28

Sinbad
Samo da se nasmejem :))) Verovatno bi ti voleo da je tako..

Autor roker 24 Jul 2014, 17:54

Kakva je to Fijat firma?Komercijalna vozila im radi Reno,Maserati je u stvari usminkan americki Krajsler i koristi njihove motore,cuore sportivo alfa ce im biti mazda,a ako se obistini da ce preci alfa na zadnju vucu to znaci da ce to opet biti usminkan krajsler neki.Americki modeli su na bazi opet nekih fijata.Strasno jednom recju.

Autor milan75 02 Avg 2014, 12:50