home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hyundai je saopštio da je do sada širom sveta prodao 10 miliona primeraka modela Elantra, koji se inače na nekim tržištima prodaje i pod nazivom Avante.

To je prvi Hyundaijev model prodat u 10 miliona komada, a za ovaj rezultat su južnokorejskom proizvođaču bile potrebne 24 godine (prva Elantra se naime pojavila 1990. godine) i pet generacija ovog modela. Ili drugačije rečeno, Hyundai je u proseku godišnje prodavao blizu 420.000 primeraka Elantri odnosno oko 1.100 komada dnevno.

Takođe, nakon što je predstavio novu generaciju modela i20, Hyundai se priprema za promociju novog ix35, restilizovanih verzija modela i30 i i40, kao i nove generacije Elantre.

Test primerci nove Elantre su već primećeni na putevima, a očekuje se da će nova generacija vizuelno biti evolucija sadašnje, u svakom slučaju po uzoru na novije modele ove južnokorejske marke. 

Nova Elantra se inače razvija pod kodnom oznakom AD, a biće duža i šira od sadašnjeg modela, sa više premium enterijerom i najnovijim infotainment i bezbednosnim elementima.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 801Komentari

Opel je za 32 godine prodao 12.4 miliona komada modela Korsa

Autor NoAmer 31 Okt 2014, 07:03

^^^^
Batica je citao izgleda novi broj AutoBild-a, samo je zaboravio da razmisli malo o tome sta je napisao... ovih 10 miliona Elantri je prodato u celom svetu, a 12,4 miliona Corsi samo u Evropi...

Autor Orlo 01 Nov 2014, 14:56