home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Rus kupio Nirburgring

31 Okt 2014 - 19:08 Vesti Link

Kako prenosi B92, nemački mediji izveštavaju da je staza Nirburgrinig, koja je od marta bila u vlasništvu grupe Capricorn, prodata ruskom biznismenu Viktoru Haritoninu.

Kada je posle nekoliko godina neizvesnosti početkom 2014. Nirburgring dobio novog vlasnika, činilo se da će staza biti u sigurnim rukama.

Proizvođač automobilskih delova Capricorn imao je i pre toga tesne poslovne veze sa Nirburgringom, jer je od 350 zaposlenih u kompaniji, njih 100 radilo u testno-proizvodnom centru tog proizvođača koji se nalazi u objektu u okviru staze.

Međutim, stvari se nisu razvijale prema očekivanju. Capricorn, koji je posedovao 2/3 vlasništva nad stazom suočio se sa problemima u poslovanju zbog čega nije bio u stanju da ispuni finansijske obaveze prema prethodnom vlasniku Nirburgringa.

Jedini izlaz bilo u prodaji staze, koja je, kako piše nemački ekonomski nedeljnik Wirtschafts Woche, prešla u ruke ruskog milijardera Viktora Haritonina.

Za sada je nepoznato kakva će biti sudbina staze pod novim vlasnikom, ko će i pod kojim uslovima moći da je koristi, ali veruje se da će zadržati dosadašnje funkcije.

Osim za automobilske trke, Nirburgring se koristi i za potrebe vozača-amatera koji žele da oprobaju vozačke veštine i performanse svojih četvorotočkaša i motocikala, a značajan deo poslovanja povezan je sa testiranjem novih modela proizvođača automobila iz čitavog sveta.

Prodaja se za sada smatra pozitivnim signalom za zaposlene i korisnike, jer je Haritonin već uplatio zaostalu, drugu ratu duga prethodnog vlasnika, kao i treću koja još nije dospala na naplatu.

Izvor: B92.net

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 1113Komentari