home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako prenosi Tanjug, francuski proizvođač vozila Reno u trećem kvartalu ove godine povećao je prihode 6,7 odsto zahvaljujući uspehu novih modela u Evropi i proizvodnji vozila za račun svojih partnera, dok je obim prodaje na globalnom nivou ostao stabilan.

Ovaj proizvođač automobila, koji je povećanjem cena neutralizovao negativni valutni efekat, u trećem kvartalu ostvario je prihod od 8,53 milijarde evra, uz rast od 6,7 odsto, kojem je sa 4,4 procentna poena doprinela povećana prodaja vozila u partnerstvu sa Nisanom i Dajmlerom, preneo je Rojters.

Prema rečima komercijalnog direktora Reno grupacije, Žeroma Stola, prodaja u okviru partnerstva do kraja godine trebalo bi da bude udvostručena, u skladu sa strateškim planom na srednji rok (do 2017. godine).

Isti izvor navodi da Reno proizvodi motore za Nisan i Dajmler, ali i sklapa neka vozila za Mercedes.

U saopštenju se dodaje da je u Evropi prodaja Renoa povećana 7,6 odsto, zahvaljujući novijim modelima kao što je „klio“. Van Evrope, prodaja je opala 7,0 odsto, usled slabosti na dva najznačajna tržišta ovog proizvođača, Rusiju i Latinsku Ameriku.

Ukupno, prodaja ove kompanije izvan Evrope dospela je na nivo pre tri godine, odnosno na 48 odsto ukupne prodaje u trećem kvartalu tekuće godine, prema 55 odsto u trećem tromesečju 2012. i 52 odsto u trećem tromesečju 2013.

Izvor: Tanjug

Foto: arhiva Autoblog.rs / Renaultčitanja : 745Komentari