home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iako smo očekivali da se iza broja 718 krije potpuno novi Porscheov ulazni sportista, poslednje informacije do kojih su stigli novinari Automobile Magazine jasno sugerišu na to da će broj 718 u stvari poneti naslednici Boxstera i Caymana.

Dolazak novih malih Porschea se očekuje već 2016. godine, a ono što je posebno interesantno je to što bi naslednici ulaznih Porschea mogli da stignu sa radikalno nižom cenom u odnosu na sadašnju.

Ukoliko oba modela (i Boxster i Cayman), dobiju ime 718, možemo očekivati i to da se iza tog broja krije reč Spyder (za naslednika Boxstera) i Coupe (za naslednika Caymana).

Smanjenje cene ipak ne bi stiglo zbog nove cenovne politike Porschea, nego zbog downsizeinga. Porsche će u sledećim generacijama malih sportista koristiti male četvorocilindarske motore koje će verovatno pozajmiti iz grupe Volkswagen (na njima će, svakako, napraviti značajne modifikacije). Već se špekuliše o tome da će najmanji biti 1,6 litarski turbo benzinac sa 210KS, dok bi najsnažnijeg četvorocilindraša trebalo da predstavlja 2,5 litarski četvorocilindraš sa više od 360KS.

Izvor: Proauto.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Porschečitanja : 625Komentari