home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prvo je osvojio IF nagradu za dizajn, nakon toga je usledilo priznanje i proglašenje za najbolje vozilo u klasi od strane Auto Bild magazina (potvrdio uporedni test), a sada je usledila još jedna velika nagrada – Red Dot nagrada za dizajn uručena od strane svetski priznatog stručnog žirija.

Nagradu za dizajn osvojili su i20 petovratni i i20 coupe koji su dizajnirani u Hyundai Motor dizajnerskom centru u Evropi u Nemačkoj, Russelheim. Uz novi i20 nagradu je osvojila i nova Sonata.

Novi i20 je tako osvojio duplu krunu, a žiri je prepoznao Hyundaijev iskorak da prvi put uradi nešto drugačije, da pobegne od striktnih normi i pravila koja sledi kao proizvođač. i20 coupe je prava sportska verzija čiji je dizajn u potpunosti diferenciran od petovratnog modela. Inovativan pristup koji je prikazan u trovratnoj verziji je nagrađen tako Red Dot nagradom za dizajn.

Dizajn petovratnog modela je takođe krupan iskorak napred za Hyundai, zahvaljujući novim dimenzijama (duži-niži-širi) za razliku od prethodnika, i20 tako pri prvom pogledu uliva mnogo više poverenja.

Ovu nagradu dodelio je žiri od 38 članova (vrhunski dizajneri, novinari, profesori) iz 25 zemalja. Red Dot nagrada za dizajn je globalno poznata i smatra se za jednu od najznačajnijih nagrada na tom polju. 2015. godine stiglo je preko 4.928 prijava, 1.994 učesnika iz 56 zemalja, pa je tako Red Dot dodela nagrada postala najveće međunarodno takmičenje u oblasti dizajna.

Ovim nagradama prethodile su nagrade i u 2014.-oj godini za Genesis i novu generaciju i10, pa je tako svaki Hyundaijev model koji je predstavljen u Evropi od 2013. godine osvojio ovo priznanje.

Izvor: Klix.ba / PR Hyundai BiH

Foto: arhiva Autoblog.rs / Hyundaičitanja : 1049Komentari