home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

United States Patent & Trademark Office (USPTO) je odbio zahtev Chevroleta za zaštitu naziva "Bolt", budući da je to pre njih za isto ime već ranije učinila Yamaha.

Chevrolet je naime zahtev za registraciju imena Bolt kod USPTO-a podneo u avgustu prošle godine, ali je u međuvremenu saopšteno da je Yamaha zahtev za registraciju istog naziva podnela još 9. avgusta 2012. godine.

Kako stvari sada stoje, Chevrolet neće čekati na daljnje poteze Yamahe, pa će najverovatnije serijski Bolt prodavati sa nekim drugim imenom, a na taj način će se eliminisati i eventualna konfuzija prevelike sličnosti sa imenom Volt.


Chevrolet je inače električni Bolt u formi koncepta predstavio u januaru ove godine na NAIAS sajmu automobila u Detroitu (autonomija mu iznosi oko 200 milja - 322 km), dok će serijski model u proizvodnju krenuti u oktobru 2016. godine.

Što se cene tiče, automobil će se na američkom tržištu prodavati po ceni od oko 30.000 dolara, pri čemu će se proizvodnja odvijati u GM-ovoj Orion fabrici u blizini Detroita.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 738Komentari