home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Hyundai je nedavno saopštio da će prvi model njihovog globalnog luksuznog brenda Genesis zvaničnu premijeru imati 9. decembra ove godine, a po poslednjim vestima kupci su izuzetno pozitivno reagovali na najave iz kompanije pa je Hyundai za Genesis G90 u prva 24 sata već dobio 4.342 narudžbine, i to samo na tržištu Južne Koreje (gde će se automobil inače prodavati kao Genesis EQ900).

U Hyundaiju su naravno zadovoljni ovakvim interesovanjem kupaca za automobil koji još nije ni zvanično predstavljen i smatraju ovo velikim uspehom, budući da se ovde radi o luskuznoj limuzini sa visokom cenom. Ipak, treba sačekati i videti kako će G90 proći izvan Južne Koreje, pri čemu se najavljuje da će globala prodaja startovati tokom 2016. godije.

U gami motora će biti 3,8 litarski V6 GDI sa 246 kW/334KS, novi 3,3 litarski V6 twin-turbo sa 272 kW/370KS i 5,0 litraski V8 koji raspolaže sa 313 kW/425KS (ostaje da se vidi da li će kasnije biti proširenja ponude, posebno sa dizel agregatima).

Motori su upareni sa osmostepenim automatikom, pogon je na zadnje točkove, a očekuje se i opcioni pogon na sva četiri točka.

G90 / EQ900 je inače naslednik Hyundaija Equus, pri čemu je kao inspiracaija za dizajn poslužio Hyundaijev Vision G concept.  

Brend Genesis će u svojoj ponudi imati više modela, koje će karakterisati najviši standardni koji se tiču performansi, dizajna i inovacija, pri čemu će vozila dobiti alfanumeričke oznake, i to G90, G80, G70 i tako dalje, u zavisnosti od segmenta.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: arhiva / Bobaedream.co.krčitanja : 1225Komentari