home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako piše B92, fanovi serijala Top Gear dobro znaju da je to pre svega zabavni šou a ne tipična, ozbiljna TV emisija o automobilima. A šta je zabavnije od automobila sa tri točka koji se prevrće pri svakom skretanju?

Nije tajna da su mnoge scene u ovom popularnom automobilskom šou programu bile nameštene kako bi se publika pred TV ekranima dobro provela. U kolumni za The Sunday Times, bivši voditelj emisije, Džeremi Klarkson, otkrio je neke detalje sa snimanja epizode u kojoj se bezbroj puta prevrtao vozeći legendarni britanski model sa tri točka - Reliant Robin.

Ovaj automobil, koji se u raznim verzijama i pod različitim oznakama (Regal, Robin) proizvodio još od 50-tih godina 20. veka pa sve do početka novog milenijuma, svetsku slavu doživeo je nakon pojavljivanja u humorističkoj seriji Mućke (u originalu Only Fools and Horses). Zahvaljujući svom neobičnom izgledu i britanskom poreklu, Reliant Robin je bio čest "gost" u programu Top Gear, a gledaocima je ostala u sećanju čuvena epizoda snimljena u Šefildu, gradu u kome je Robin svojevremeno bio veoma popularan:

Iako je u emisiji izgledalo da će se automobil prevrnuti ako dune i najslabiji povetarac, Klarkson priznaje da to u stvarnosti nije slučaj i da je vozilo bilo modifikovano, kako bi se na snimanju lako prevrtalo.

"Zatražio sam od ekipe koja priprema automobil da se malo poigra sa diferencijalom, pa se nesretni Robin prevrtao na stranu i pri najmanjem okretanju volana", napisao je bivši voditelj. On je objasnio i da se tokom priprema za snimanje veoma vodilo računa o njegovoj bezbednosti.

"Producenti su bili zabrinuti, pa su insistirali da automobil bude opremljen malim čekićem kako bih mogao da razbijem staklo i izađem, u slučaju da ostanem zarobljen unutra", napisao je Klarkson i zaključio u svom stilu da se običan Reliant Robin može prevnuti "samo ako vam je pri ruci pijani ragbi tim".

Izvor: B92.netčitanja : 755Komentari

Haha, kralj. :)

Autor P1 14 Jan 2016, 15:44

Haha liar

Autor Berik 14 Jan 2016, 20:05