home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mercedes bi u budućnosti trebalo da ponudi još jedan crossover, i to model GLB koji će se smestiti između GLA i GLC modela.

To potvrđuje i vest da je nemački proizvođač zaštitio oznaku GLB, koju će poneti novi crossover baziran na nešto dužoj platformi sa prednjim pogonom koju koriste A, B, CLA i GLA klasa.

U Mercedesu nisu zabrinuti zbog eventualne kanibalizacije, uz konstataciju da uvek postoji dovoljno prostora u gami za dodatna vozila.

Mercedes GLA i GLB će se i vizuelno međuosobno doovljno razlikovati, pri čemu će kod GLB-a veći naglasak biti na nešto prostranijoj kabini i većem prtljažniku.

GLB bi u ponudi trebalo da ima benzinske verzije GLB 200 i GLB 250, kao i dizelaše GLB 200d i GLB 220d, a ne treba isključiti ni AMG verziju kao ni plug-in hybrid model. Takođe, neke varijante će se nuditi i sa pogonom na sva četiri točka.

S druge strane, bavarski BMW se priprema na povratak Serije 8, što nagoveštavaju informacije da su u Minhenu registrovali i nove verzije Serije 8.

Tačnije, na spisku su BMW 825, 830, 835, 845, 850, M850 i M8. Posebno je zanimljivo da se na listi nalazi i M8 oznaka, što znači da u budućnosti možemo očekivati i sportsku M varijantu nove Serije 8. Originalna Serija 8 je inače predstavljena 1989. i proizvodila se do 1999. godine, ali nikada se nije nudila u M8 verziji. Prototip je doduše napravljen, i to sa V12 motorom, ali je projekat otkazan zbog procene da ne bi bilo dovoljno potražnje.

Kako bilo, Serija 8 bi trebalo da se vrati na scenu u vidu velikog, luksuznog grand tourera koji će konkurisati Mercedesu S klase Coupe.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Render: Autobild.dečitanja : 721Komentari

bmw seried 8

Autor bmw series 5 01 Jun 2016, 16:05