home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Priča o veoma nesrećnom LaFerrari modelu postala je centralna vest automoto sveta, nakon što su ga zvaničnici Južnoafričke Republike zaplenili prilikom pokušaja uvoza u zemlju.

Vlasnik ovog LaFerrari modela, originalno je kupio hibridni hiperautomobil i pokušao da ga uvede u Južnu Afriku, ali nakon što nije uspeo da ispuni određene uslove i procedure, kao što je plaćanje carinskih dužnosti, njegov automobil je zaplenjen i odložen u napuštenom skloništu carine, gde se nalazi već tri godine, kako tvrde tamošnji mediji.

Automobil je na ovom mestu već tri godine, dok njegov vlasnik sve vreme poseduje poteškoće da finalizira carinske procese. Međutim, sve se promenilo prošlog februara kada je odlučeno da će ovaj nesrećni model LaFerrari biti eksportovan u Demokratsku Republiku Kongo.

Nakon ponovnog pokušaja uvoza, putem iste carinske ispostave, vlasti Južnoafričke Republike ponovo plene automobil, ponovo sprečavajući vlasnika da predstavi svoj model na ulicama ove zemlje.

Izvor: Autoexclusive.rsčitanja : 816Komentari

Having difficulties i exported se definitivno ne prevode ovako na srpskom jeziku! Neznanje maternjeg jezika je velika sramota, ko sve danas sebe naziva "novinarom"...

Uglavnom, navodno ce po njihovim zakonima biti unisten, kao kod nas kad zaplene ilegalno oruzje ili veliku kolicinu opijata pa ih spale u Vreocima.

Verovatnije je da ce putem diplomatskih kanala, po principu "ruka ruku preko dolara miluje", zavrsiti prvo u fabrici a potom u privatnom vlasnistvu... Naravno, na mala vrata.

Autor Petar 31 Mar 2017, 23:37

PS Mozda ce mi se neki smejati, neka ce, no dobio sam informaciju da ce auto biti zaplenjen i prodat biznismenu koji posluje u duvanskoj industriji...

Autor Petar 01 Apr 2017, 01:12

Petar,

Na kraju se desi očekivan obrt :)
Poz

Autor Raziel 01 Apr 2017, 23:35