home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dok mnogi proizvođači sve svoje nade polažu u električne automobile, Toyota ostaje posvećena razvoju vodoničnih, hibridnih i električnih vozila.

Produkt menadžer za ovu kompaniju Stiven Kahlan otkrio je da je Toyota spremna za budućnost, ma šta onda donosila: „Mi smo bezbedni. Iz globalne perspektive, u svojim reodvima imamo sve od popularnih hibrida pa sve do vozila na gorive ćelije i električnih automobila, kao i manjih transportnih vozila na konvencionalne benzinske i dizelske motore. Mi smo spremni za budućnost, kad je reč o potražnji i infrastrukturi, iz ma kog pravca ona dolazila.

Ovo nije prvi put da se japanski gigant razmeće svojom spremnošću za budućnost, što je upravo jedan od delova njene strategije. Osim toga, s obzirom da je na dobro utvrđenoj poziciji jednog od najvećih proizvođača automobila na svetu, ima novac koji može da uloži u istraživanje i razvoj alternativnih pogona.

„Revolucija gorivih ćelija očigledno nije nešto što će se desiti preko noći, ali uz našu globalnu opremljenost svaka opcija je pokrivena. Drugi brendovi sva jaja stavljaju u jednu korpu ili još uvek nisu pokazala šta mogu, ali mi imamo šta da ponudimo u svim ovim smerovima,” kaže Kahlan.

Volkswagen i Daimler, kao i mnogi drugi proizvođači, svu svoju pažnju usmeravaju na električna vozila kao budućnost. Međutim, postoji mali broj onih koji su se, na čelu sa Toyotom, usmerili na vodonik i struju, a u njih spadaju Hyundai, Honda, Kia i Audi.

Izvor: Totalcar.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 179Komentari