home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

* U pitanju je Tipo hatchback sa 1.3 MultiJet dizelašem od 95KS
čitanja : 677Komentari

Kako FIAT, zar nije Škoda imala bolju ponudu?

Autor rasa 20 Okt 2017, 10:12

Voze oni i punto i pandu i renegejd pa alfe..Ovo se proizvodi u Turskoj,nikakav problem.A mi nemamo kolektivnu svest i to se stalno ponavlja.Pa molimo ruse da kupe 10000 fijata 500l.

Autor Gunar 20 Okt 2017, 11:18

Niste valjda očekivali od italijana ... francuza ... nemaca ... da urnišu svoje?

Mi *imamo* kolektivnu svest, međutim pogrešnu.

Činjenica je da nas je rat koštao deset godina normalnog razvoja, a nespretni i pohlepni političari još deset ili već tu negde.

Potruditi se da podignemo ekonomiju bi valjda bilo preteško.

Tako, naša kolektivna svest je da nas je socijalizam potpuno uništio i da treba što dalje od toga bežati. Ko se protivi, taj živi u prošlosti.

Bivše sisteme na kojem se oslanjala ekonomija države se daju strancima gratis, ne bi li oni možda nešto mogli sa time da učine. Ko se protivi, taj je socijalista i ne živi u modernom svetu.

Za svaki tender, uključujući ovaj u policiji pre koji dan, bitno je samo ko daje najjeftiniju ponudu. To što se tenderi nameštaju, što se dugoročne posledice tih odluka ne gledaju i što zapravo nijedna normalna država tako ne funkcioniše, to se ignoriše. Ko se protivi, taj ne razume kapitalizam.

Ovo što je došlo kod nas nije kapitalizam, već divlji kapitalizam umešano sa kronizmom i još malo onog najgoreg čega je bilo u bivšoj nam državi.

U svakoj kapitalističkoj državi, država ima ulog da spreči divljanje sistema.

Ovde, ukoliko podmažete političare, oni podviju rep tajkunima i stranim firmama. Što bi radili svoj posao ako su bolje plaćeni da gledaju na drugu stranu?

Divlji kapitalizam na Balkanu je izraslo iz lenjosti, pohlepnosti i neznanju. Dovoljno je primetiti da oni što zagovaraju taj sistem, dalje od svoje države nisu videli.

Autor CaMIRO 20 Okt 2017, 12:22

Konkurencija će uvek davati bolju ponudu samo da ostvari što veći udeo u tržištu. Štaviše jedan broj automobila će dati i dzabe samo da i ubudiće kupujemo od njih.
To je jasno svima sem nama. A mi od Škode nemamo nikakve koristi, nijedan deo se ne praizvodi kod nas. I što bi onda otvarali fabriku ovde?

Autor B.M 20 Okt 2017, 13:38

Kako smo svi zaboravili na ovu vest:
http://www.seat.com/corporate/news/corporate/seat-leon-fleet-italian-police.html

"SEAT has won the fleet contract to supply new Leon cars to the Italian police forces, Polizia di Stato and the Carabinieri. The first 206 vehicles will be handed over in Verona this Friday, with an initial 106 service vehicles being delivered to the Carabinieri and a further 100 to the Polizia di Stato. Overall, the contract includes the option for up to 4,000 vehicles over the next three years. So far, they have taken orders for 925 cars, split between 475 “panthers” (Polizia di Stato) and 450 “gazelles” (Carabinieri)."

Autor Uros Cuore Sportivo 20 Okt 2017, 14:26