home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prema preliminarnim procenama aukcijske kuće RM Sotheby's, novi vlasnik će za, verovatno, najočuvaniji Ford GT prethodne generacije morati da izdvoji od 300.000 do 350.000 dolara.

Aukcijska kuća RM Sotheby’s u aprilu će u američkom gradu Fort Lauderdale (Florida) organizovati dvodnevnu aukciju na kojoj će nove vlasnike potražiti blizu 300 kolekcionarskih automobila iz različitih vremenskih perioda, a jedan od najinteresantnijih modela bez sumnje će biti Ford GT iz 2006. godine, čiji je prvi i jedini vlasnik sa njim prešao samo 17 kilometara.

Bela karoserija praktično novog automobila ima karakteristične plave "racing" trake. Kočione čeljusti su ofarbane crvenom bojom, a vlasnik je s liste opcione opreme odabrao i izuzetno skupe aluminijumske ojačane felne koje su proizvod čuvene nemačke kompanije BBS.

Podsećanja radi, prvu generaciju reinkarnacije modela GT40, kojim je Ford u drugoj polovini šezdesetih godina dominirao na trci 24 sata Le Mana, pokreće centralno smešten aluminijumski 5,4 litarski V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora nudi nešto više od 550KS i 678 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na zadnju osovinu distribuira preko 6-stepenog ručnog menjača (Ricardo).

Ford je od 2004. do 2006. godine proizveo 4.038 primeraka, a jedan od njih uskoro bi trebalo da promeni svog vlasnika.

Izvor: Klix.ba

Foto: RM Sotheby’sčitanja : 261Komentari