home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
genesis gv80

Šef dizajna kompanije Genesis, Luk Donkervolk, otkrio je da njegov brend poseduje veliki progres tokom svoje tranzicije iz podbrenda korejskog proizvođača Hyundai, do potpuno samostalne marke luksuznih automobila.

Razgovarajući sa svetskim medijima, Donkervolk je izjavio da je Genesis rođen kao ogranak kompanije Hyundai, ali sada dolazi do podele brednova i stvaranja timova. Međutim u isto vreme se radi na konstantnom održavanju sinergije između ova dva proizvođača. Ovo se može pokazati kao krajnje važan korak koji je potreban Genesis diviziji kako bi bila viđena kao legitimni brend luksuznih automobila, radije nego da ostane povezana sa širokom lepezom ponude sa kojom dolazi popularniji Hyundai.

genesis gv80

Deo ove delimične tačke razdora između ova dva brenda predstavlja težnja mlađeg dela da postane potpuno prepoznatljiv i radi na ostvarivanju unikatnog dizajnerskog stila za sve svoje modele Genesis. Pošto je G70 model kreiran pre nego što je direktor dizajna kompanije Genesis stupio na funkciju, on može da tvrdi samo da je GV80 koncept pružio daleko bolji uvid u stilski pravac njegovog brenda.

genesis gv80

Kako je Donkervolk objasnio, unikatni farovi i štop svetla pomenutog koncepta, postaće zaštitni znak njegove kompanije i biće im priključen novi dizajn prednje maske, koji je takođe prvi put predstavljen na ovom automobilu.

Pored razgovora oko stilskog i dizajnerskog pravca svog brenda i njegovog daljeg napredovanja ka ostvarivanju uslovljene samostalnosti, Donkervolk je naglasio da Genesis možda ne ostane ekskluzivno zakovan na modele sa pogonom na zadnjoj osvini.

Kako je objasnio, elektrifikacija automobila u svakom smislu menja pravila igre, međutim, različiti izvori naglašavaju da se ovakav potez ne može očekivati u skorije vreme, jer će sledeća tri modela biti lansirana krajem decenije i svi će ostati na baznom pogonu koji je i do sada predstavljao standard.

Izvor: Autoexclusive.rsčitanja : 786Komentari