home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Fiat Panda je zakon

27 Jun 2018 - 13:00 Vesti Link
Fiat Panda Pandino

Počelo je kao šala prošle godine, a već ove je na njemu bilo 365 FIAT Pandi – u pitanju je drugo okupljanje vlasnika ovog automobila koje je održano kod dvorca Pandino u blizini Milana.

Koliko god se FIAT trudio da razvije neki interesantan hečbek C segmenta, limuzinu ili neki drugi "veći" model, nijedan ne može da priđe ni do kolena Pandi. Panda se poslednjih godina ustoličila kao zaštitni znak italijanskog giganta jer je bez konkurencije najprodavaniji gradski automobile u Evropi skoro 15 godina. Zajedno sa FIAT 500 obuhvata 29% tržišta. FIAT je do danas prodao više od 7,5 miliona primeraka Pande i nema naznaka da će taj trend da se uspori.

Fiat Panda Pandino

Ovaj mališan lako osvaja srca kupaca što izgledom, što praktičnošću, koristi se i kao "rezervni" automobil u kući, često i kao glavni porodični prevoznik, a ozbiljan je i "privrednik". Panda je jednostavno savršena za sve što je potrebno običnom čoveku, posebno u velikom gradu.

Na pomenutom skupu kod Milana delile su se nagrade za najstariju Pandu, najposebniju, najekstravagantniju, a FIAT je predstavio i novo izdanje Panda Waze. Vlasnici su napravili paradu dugu 27 kilometara, a onda se njih oko 200 parkiralo tako da ispišu ime modela ispred dvorca koje će se videti iz vazduha. Stigli su iz Nemačke, Belgije, Španije, Italije, Austrije, Velike Britanije. Ko zna, možda je bio i neko iz Srbije, koja je takođe "krcata" Pandama.

Skup je imao i humanitarni karakter, novac je namenjen renoviranju lokalnih rekreativnih prostora za osobe sa invaliditetom.

Izvor: B92.net

Video: Discover automoto / Quattroruotečitanja : 746Komentari