home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW i Vision Dynamics

BMW-ov šef Harald Krüger je na auto salonu u Parizu potvrdio da će tokom 2021. ovaj proizvođač lansirati svoj novi, četvrti i model. Konkretnije, radiće se o modelu i4 koji će biti opremljen električnim pogonskim sklopom i koji će nakon i3, iX3 (2020.) i produkcijske verzije studije iNEXT (2021.) postati i četvrti električno pokretani BMW.

Krüger nije ulazio u detalje oko i4, ali veruje da će se raditi o uspešnom proizvodu s obzirom da je BMW u ovoj godini već prodao preko 100.000 automobila s elektrifikovanim pogonskim sklopovima. Drugim rečima, do sada je širom sveta prodato već preko 300.000 električnih i hibridnih BMW-ovih automobila.

BMW i Vision Dynamics

Najbolji uvid u budući i4 nam je dao konceptni i Vision Dynamics s prošlogodišnjeg frankfurtskog auto salona koji je imao autonomiju od oko 600 km, a do 100 km/h je mogao da ubrza za manje od 4 sekunde. Najveća brzina mu iznosi preko 200 km/h.

Slične performanse se mogu očekivati i u produkcijskom modelu, ali treba pomenuti da će taj automobil verovatno biti ponuđen s nekoliko baterija različitog kapaciteta. Tačnije, s baterijama kapaciteta 60, 90 i 120 kWh.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 457Komentari