home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
BMW M3

Mnogo je rotirajućih mašinskih delova potrebno da bi neko performantno vozilo bilo to što jeste, odnosno, da bi moglo da se kreće velikim brzinama. Jedan od tih delova je (suvišno je reći) i pogonsko vratilo.

Upravo se problem kod vratila javio na nekim od najpopularnijih M automobila kompanije BMW, te je bavarski proizvođač prinuđen da sa američkog tržišta opozove nekoliko hiljada tih modela. Sudeći po izveštaju NHTSA, pogonsko vratilo na nekim primercima modela M3 i M4 može ispasti iz svog ležišta! Istraživanjem je otkriveno da ovaj problem postoji kod 2.261 primerak modela M3 i M4 koji su proizvedeni u period između 2016. i 2017. godine. Tu spadaju sedan, kupe, kabriolet pa čak i M4 GTS verzije ovih modela. Većinu automobila sa ovim problemom čini model M3 u sedan varijanti (1.456 primeraka), zatim 936 primeraka modela M4 sedan i 269 M4 u kabriolet verziji.

Uklanjanje ovog problema podrazumeva zamenu vratila, što nije ni lak ni jeftin zadatak, ali BMW mora da otkloni taj problem. Iz tog razloga će vlasnicima ovog automobila počevši od 3. decembra biti uručeno obaveštenje o tome kada treba da sa svojim vozilom posete ovlašćeni servis, a oni koji su već iz svog džepa platili porpavku će novac biti refundiran.

Na svu sreću, za sada nije zabeležena ni jedna nesreća koju je mogao da izazove ovaj problem.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 769Komentari