home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Mercedes-Benz EQC

Kompanija Deutsche Accumotive koja je pod okriljem Daimlera od proleća počinje proizvodnju baterija za Mercedesov prvi električni SUV EQC, a čija proizvodnja će startovati početkom leta.

U kompaniji Deutsche Accumotive su objavili da će do kraja godine u fabrici u Kamencu (Nemačka) imati dvostruko više zaposlenih radnika, što bi trebalo sa bude dovoljno za proizvodnju adekvatne količine baterija koje će pokretati nedavno predstavljeni prvi Mercedesov električni SUV koji na sebi nosi oznaku EQC 400 4MATIC.

Po informacijama iz Mercedesa, proizvodnja produkcijskog modela EQC će početi sredinom naredne godine, a baterije za pogon dva elektromotora će se isporučivati u fabriku u Bremenu (Nemačka) u kojoj će se proizvoditi Mercedesov električni SUV.

Mercedes-Benz EQC

Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC će za pogon koristiti dva elektromotora koji na obe osovine šalju 408 konjskih snaga i 765 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,1 sekundu i maksimalnu brzinu 180 km/h. Kapacitet baterija (80 kWh) prema WLTP normativima je dovoljan za autonomiju koja iznosi više od 320 kilometara.

Nakon 500 miliona evra koje su investirali u fabriku u Kamencu i deset milijardi evra investiranih u šest ostalih fabrika širom sveta, u Daimleru smatraju da će imati dovoljno proizvodnih kapaciteta da do kraja 2022. godine ponude više od 130 elektrifikovanih modela među kojima će biti više od deset automobila koje će pokretati samo elektromotori.

Izvoir: Klix.ba / Motor1. com

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 704Komentari