home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Buick Roadmaster

Porodice s više dece najčešće moraju da biraju kombi vozila, ali jedan američki karavan bi mogao da im odlično odgovara.

U Toyoti se već raduju što su Ford i GM raskrstili s putničkim automobilima u korist SUV-ova i crossovera, ali kada su karavani u pitanju, Ameri su bili i ostali gazde. Jedan dobar primer ima Buick koji je na bazi svog modela Roadmaster napravio ovaj zaista poseban karavan.

Automobil je proizveden 1992. godine, a osim povećane dužine ima i dodatni par vrata, ukupno šest. Prevedeno to znači da nudi četiri reda sedišta.

Buick Roadmaster

Iako je star i ne previše privlačan, ovaj auto ima priličnu cenu. Traži se 25.000 USD, a jedan od razloga je što se radi o unikatu. Proizveden je samo jedan primerak, i to za holivudskog producenta Raya Starka koji je auto platio šestocifrenim iznosom.

Auto se trenutno nalazi u Montereyu u Kaliforniji dok čeka na novog vlasnika. Ako ste neodlučni, znajte da je V8 odradio tek 90.700 km. I pogledajte još jednom sliku enterijera. Da, u drugom redu je klasičan televizor i videoplejer – prava vremenska kapsula.

Izvor: Index.hr

Foto: Style Autočitanja : 382Komentari