home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford ključ

Novi ključ dobiće dva najpopularnija modela iz Forda. Verovali ili ne, uprkos crossover maniji, to su još uvek Fiesta i Focus. Budući vlasnici ovih modela će ubuduće biti bezbrižniji kada su u pitanju krađe automobila tzv. "skidanjem signala“.

Naime, danas se sve češće automobili kradu skeniranjem signala u komunikaciji između ključa i automobila, kao i skidanjem koda.

Primera radi, u Engleskoj i Velsu je broj takvih krađa skočio sa 65.783 zabeleženih u 2013. godini na čak 85.688 u 2017. godini, a sličan rast beleže i ostala zapadnoevropska tržišta. Nimalo čudno pošto skeneri mogu da se kupe preko interneta, a za krađu automobila je najčešće dovoljno desetak sekundi.

Ford ključ

Fordov ključ sada ima tzv. sleep modalitet rada u kome nije u interakciji s automobilom, a time i izložen opremi potencijalnog provalnika. Jednostavno i efikasno rešenje postaje aktivno nakon što se ključ ne pomakne bar 40 sekundi.

U Fordu kažu da ovakav ključ mogu da kupe i postojeći vlasnici ovih modela, i to po ceni od 65 GBP za Fiestu i 72 GBP za Focusa.

Izvor: Index.hr

Foto: Fordčitanja : 423Komentari