home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Volkswagen Mexico

Na vest koju je objavila nemačka agencija DPA, da je "Folksvagen" suzio izbor zemalja na Bugarsku i Tursku, stigao je demat iz Volfsburga.

Lesli Botke, portparol za proizvodnju i prodaju u "Folksvagenu", drži se ranijeg stava da nemački gigant još nije odlučio da li će i gde će u jugoistočnoj Evropi graditi fabriku automobila.

Ona je za "Politiku" rekla da nema novosti. Potvrdila je, piše list, da je njena izjava od pre dve sedmice i dalje aktuelna. Tom prilikom je rekla da su još u fazi definisanja potrebnih zahteva i istraživanja potencijalnih lokacija u istočnoevropskim zemljama.

"Folksvagen", prema ranijim nezvaničnim informacijama, vaga izmedju Srbije, Bugarske, Rumunije, Turske i Severne Makedonije.

U proizvodni pogon, koji planira da otvori 2023. godine, uložio bi, navodi se, 1,4 milijarde evra, zaposlio pet hiljada radnika i proizvodio 300.000 automobila godišnje.

Ambasador nemačke u Srbiji Tomas Šib, rekao je pre nekoliko dana da nema novosti u vezi sa eventualnim dolaskom "Folksvagena" u Srbiji i da ta odluka još nije doneta, kao i da će o tome odlučiti sama kompanija.

"Nadam se da će odluka biti u korist Srbije. Ne znam kada će odluka biti doneta, ali bi to bio nastavak pozitivnog trenda", rekao je tada Šib.

Prema izveštavanju agencije DPA, o lokaciji nove fabrike nadzorni odbor "Foklksvagena" trebalo bi da razgovara posle Uskrsa, a odluka bi trebalo da bude doneta u novembru.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 379Komentari