home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Putevi

Direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izjavio je da očekuje da će poskupljenje putarine u iznosu od 12 odsto na srpskim putevima početi da se primenjuje početkom avgusta, saopštilo je to preduzeće.

Kako prenosi Beta, Drobnjak je za Radio-televiziju Srbiju kazao da je osnovni razlog poskupljenja putarine manjak sredstava za kvalitetno održavanje, kao i da trenutna visina putarine, kako je ocenio, najniža u regionu.

"Ove godine na srpskim autoputevima očekujemo 60 miliona vozila", izjavio je Drobnjak, dodajući da će prihod od naplate putarine u ovoj godini biti oko 26,883 milijardi dinara. On je naveo da "Putevi Srbije" tokom građevinske sezone, od aprila do novembra izvode radove na velikom broju deonica i da se vodi računa da oni minimalno utiču na usporavanje saobraćaja.

"Do petka će biti završeni svi radovi na autoputu, a zadržavanja ima samo na naplatnim stanicama Nais i Doljevac koje će u roku od godinu dana biti uklonjene", dodao je Drobnjak. On je istakao i da država zajedno sa Svetskom bankom ulaže 40 miliona dolara za proširenje graničnih prelaza, u cilju smanjenja gužvi.

Izvor: Beta.rs

Foto: arhivačitanja : 352Komentari