home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Acura Integra Type-R

Poslednjih nekoliko godina smo svedoci sve višim cenama polovnih Hondi (Acura) Integri Type-R DC2, a što je još bolje, ne nedostaje ni kupaca koji su spremni da izdvoje 50, 60, ali i više hiljada dolara kako bi postali vlasnici kultnog japanskog coupea.

Konkretni primerak s fotografija iz 1997. godine, naime, može da se smatra rekorderom, jer je vlasnika promenio za čak 82 hiljade dolara!

Acura Integra Type-R

S obzirom na vrhunsko opšte stanje, kompletnu servisnu dokumentaciju, činjenicu da je prodavac bio i prvi vlasnik, kao i tek 9.900 prijeđenih kilometara, jasno je da vredi više od isluženih primeraka, ali da je neimenovani Amerikanac svoju pazario za čak 82.000 dolara, gotovo da graniči sa naučnom fantastikom,

Auto se prodao putem internet aukcije na sajtu Bring A Trailer.

Acura Integra Type-R

Ipak, može se primetiti da se najveći iznosi postižu preko bare što i ne čudi, jer Hondi Integri Type-R DC2 (u Sjedinjenim Državama se prodavala pod brendom Acura) u Ameriku je stiglo tek 3.800 primeraka za četiri godine proizvodnje, a od toga, 1997. uvezeno je samo 320 komada.

Acura Integra Type-R

Primerak koji je prodat je lakiran u tipičnu belu Championship White boju, sedišta su karakteristična školjkasta, tu su i fabrički beli laki naplaci od 15 cola, dok je ispod poklopca 4-cilindarski, 1.8 atmosferski VTEC dragulj od 198 KS koji se vrti do gotovo 9000 obrtaja.

Uparen je s 5-stepenim menjačem koji snagu šalje na prednje točkove.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Bring A Trailerčitanja : 768Komentari