home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai concept

Mnogi se pitaju kako izgleda budućnost u pogledu prevoza. Hoćemo li i dalje voziti automobile po putevima za 20 godina? Hoćemo li leteti naokolo na ličnim jetpack-ovima? To ćemo tek videti, ali čini se da je Hyundai zainteresovan za leteće automobile i želi da pojačaju svoj sektor novim zaposlenim.

Kompanija je objavila da su zaposlili dr. Jaiwon Shin-a, bivšeg inženjera NASA-e koji se specijalizovao za vazduhoplovstvo. On će raditi u Hyundai-u kao izvršni potpredsednik i šef novoosnovanog odeljenja Urban Air Mobility Division. Ovo je zapravo lepši način da se nazove Hyundai-jev sektor letećih automobila, a kompanija izgleda veruje da bi leteći automobili mogli da budu rešenje za sve veće probleme u saobraćaju.

Prema rečima Shin-a, „radeći na vrhunskim vazduhoplovnim istraživanjima i razvoju u NASA-i 30 godina, veoma me raduje prilika da sada u Hyundai Motor Group oblikujem strategiju gradske mobilnosti u vazduhu. Novi tim Hyundai-ja razviće osnovne tehnologije koje će kompaniju uspostaviti kao pokretačku snagu u domenu gradske mobilnosti u vazduhu, sektor za koji se očekuje da u narednih 20 godina preraste u tržište vrednosti 1,5 biliona dolara.“

Ostaje da se vidi hoće li leteći automobili ikada masovno zaživeti, ali za sada se puno ulaže u istraživanja autonomnih automobila, područje koje je Hyundai takođe zainteresovan da istraži.

Izvor: PCpress.rs / Ubergizmo

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 545Komentari