home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Self-Driving

Autonomna vozila postavljaju veliki broj izazova vezanih za razvoj tehnologije. Potrebno je obratiti pažnju na najrazličitije aspekte, počev od potrošnje energije, preko bezbednosti, korisničkog interfejsa, pa sve do menadžmenta velikog broja podataka u realnom vremenu. Zato je kreiranje platforme koja bi omogućila sve to danas prevelik izazov za samo jednu kompaniju.

Iz tog razloga, grupa proizvođača automobila, ali i tehnoloških kompanija udružuje svoje snage u ostvarivanju tog cilja. Oni su kreirali Autonomus Vehicle Computing Consortium (AVCC), čiji zadatak je da osmisli platformu koja će promovisati skalabilno rešenje za automatizovana i autonomna vozila. U konzorcijum su se za sada uključili ARM, Bosch, Continental, DENSO, General Motors, Nvidia, NXP Semiconductor i Toyota, a moguće je da će on u budućnosti biti proširen ulaskom još nekih velikih kompanija.

Ovaj konzorcijum čini jedinstvenu kombinaciju ekspertize u različitim segmentima poslovanja i tehnologije i upravo zbog toga je njegovo postojanje izuzetno značajno. Prvi zadatak ovog konzorcijuma biće definisanje seta preporuka za sistemsku arhitekturu koja bi trebala da bude osnova za platformu, nakon čega bi se prešlo i na implementaciju.

Izvor: PCpress.rs / Engadgetčitanja : 215Komentari