home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hummer H3 T

Bloomberg je još pre nekoliko meseci pisao da u američkom General Motorsu razmatraju mogućnost da ponovo ožive brend Hummer, ali na malo drugačiji način.

Naime, za razliku od nekadašnjih velikih i žednih teranaca, u GM-u razmatraju da kupcima ponude električni Hummer u sklopu njihove buduće game električnih SUV-ova i kamioneta.

U svakom slučaju, u GM-u bi želeli da iskoriste potražnju sa SUV modelima, ali ostaje pitanje kako bi kupci prihvatili električni Hummer. 

Sada Reuters piše da bi prvi električni Hummer pick-up mogao da se pojavi krajem 2021. godine (po ceni od oko 90.000 dolara), kao deo električnog BT1 truck/SUV programa.

U planu je navodno da se ime Hummer upotrebi na više elekričnih SUV i pick-up modela koji bi se na tržištu plasirali kao premium proizvod.

Za proizvodnju će biti zadužena detroitska Hamtramck fabrika.

Električni Hummer pick-up se navodno razvija pod kodnim nazivom Project O, dok bi 2023. u prodaji trebalo da se pojavi i električni Hummer SUV.

General Motors je sa prodajom Hummera prestao 2010. godine, i to nakon što je zbog recesije i visokih cena goriva prodaja ovih vozila pala toliko nisko da je Hummer 2009. proglasio bankrot.

Hummer H1 EV

* Na ovoj slici iz septembra 2017. godine su inače holivudski glumac Arnold Schwarzenegger i prototip električnog Hummera H1 koji je napravila austrijska kompanija Kreisel Electric. Ovaj električni H1 raspolaže sa 483KS, ima baterije od 100 kWh, a domet iznosi 300 km.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 409Komentari