home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fiat Ducato EV

Kako prenosi RTS, od iduće godine „Fijat“ će ponuditi svoje prvo električno dostavno vozilo koje će se naći i na našem tržištu preko mreže Fabrike automobila u Kragujevcu. Za male privrednike domaća fabrika će u 2020. godini zadržati „fijat 500L“ kao dostavno vozilo sa sniženom cenom bez PDV-a.

Najbolji potez domaćeg proizvođača vozila iz Kragujevca je bio prerada „fijata 500L“ u dostavno vozilo. On ima i prednje i zadnje sedište i registrovan je za četiri osobe ili 500 kilograma tereta. Ovaj automobil uz povoljno kreditiranje ostaće glavna ponuda i sledeće godine, kažu u „Fijat-Krajsler“ automobilima.

„Dalje nastavljamo sa modelom ‘500L kros n1' i to ne menjajući cenu od 10.990 evra“, napominje Igor Ševo iz FCA Kragujevac.

Najveća novost je da ćemo putem naše ditributivne mreže među prvima u Evropi i u svetu već krajem 2020. godine moći da kupimo električni kombi „dukato“ koji će biti predstavljen na salonu teretnih vozila u Hanoveru za nekoliko meseci. Predviđena autonomija vozila je 360 kilometara sa baterijom od 72 kilovata.

„Biće dostupan novinarima za testiranje već polovinoim sledeće godine, a u ponudi će se naći krajem 2020“, dodaje Ševo.

Fabrika u Kragujevcu sa optimizmom očekuje sledeću godinu kao lider u prodaji putničkih i teretnih vozila u Srbiji. Udruživanje na svetskom planu sa „Pežo“, „Sitroen“ i „Opel“ korporacijom daće novi kvalitet i novu proizvodnu liniju tako da sa nestrpljenjem očekujemo šta će biti sledeći model koji će se montirati u Kragujevcu.

Izvor: Rts.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 934Komentari