home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Caddy

Nemački proizvođač automobila Volkswagen je objavio da je obustavio proizvodnju u fabrici u Alžiru zbog političke krize a procenjuje i da će mu trebati više vremena za odluku o gradnji nove fabrike u Turskoj.

VW posluje u Alžiru od 2016. godine preko zajedničkog projekta s lokalnim partnerom Sovacom. Prošle godine je u njihovoj fabrici montirano oko 50 hiljada automobila.

Proizvodnja u tom pogonu je obustavljena zbog istrage o mogućoj korupciji koja je obuhvatila i direktora Sovaca Murada Oulmija. VW je obustavio i isporuke alžirskom partneru.

Alžir je u proteklim mesecima bio poprište masovnih protesta protiv političkog rukovodstva. U proteklim danima policija je uhapsila niz aktivista ali i pripadnika poslovne elite.

U VW-u očekuju i da će im trebati više vremena za donošenje odluke o novoj fabrici u Turskoj. Konačna procena ulaganja biće doneta najranije sredinom prvog tromesečja iduće godine, izjavili su za dpa neimenovani izvori u kompaniji.

VW je u oktobru odložio odluku o izgradnji nove fabrike u blizini Izmira zbog turske vojne ofanzive u Siriji, podseća nemačka agencija.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 328Komentari