home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Restauracijski projekti su često vezani za fascinantne priče, a među njima je i Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport, automobil koji je pripadao italijanskom diktatoru Benitu Musoliniju.

Na restauriranju Alfe Romeo rade eksperti iz kompanije Thornley Kelham. Musolini je bio zaljubljenik u automobile, a ovaj mu je isporučen 13. januara 1930. godine. Plaćen je 60.000 lira, odnosno oko 31.000 evra.

Karoseriju je osigurala kompanija Stabilimenti Farina, a kasnije su taj posao obavljale kompanije kao što su Carrozzerie Touring i Zagato. Karoserija je kasnije zamenjena kada je automobil došao u ruke drugog vlasnika. Renato Tigillo je kupio automobil u martu 1937. godine i transportovao ga u Asmaru u Eritreji koja je tada bila italijanska kolonija.

Alfa Romeo 6C 1750 Super Sport je bio popularan i uspešan sportski automobil. Na trci Mille Miglia 1929. godine je učestvovalo 13 primeraka od kojih je jedan ostvario pobedu, a čak sedam ih je bilo u poretku od prvog do desetog mesta. Postoje i arhivske fotografije na kojima Musolini vozi automobil.

Izvor: Klix.bačitanja : 331Komentari