home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes fabrika

Za razliku od većine drugih proizvođača u Mercedesu misle da mogu da samostalno prebrode krizu izazvanu pandemijom koronavirusa.

Koronavirus je uspeo ono što nije nikome pošlo za rukom. Svet se gotovo zaustavio, a to je na svojoj koži veoma dobro osetila autoindustrija, piše Index.hr.

Osim što su fabrike stale s proizvodnjom na nekoliko nedelja, pukle su i druge karike lanca, posebno kod dobavljača i isporuke. Manja je i potražnja, a državni alati za suzbijanje pandemije se direktno kose s mogućnostima plasmana ovakvih proizvoda na tržište.

Ali ako se pita Mercedes, nije sve tako crno. Prvi čovek Mercedesa Ola Källenius je za nemački Handelsblatt potvrdio da kompanija za sada stoji sasvim dobro: "Daimleru trenutno ne treba državna pomoć. Generalno gledano, industrija je imala jako dobre narudžbine pre krize.“

Neverovatno, ali dobro stoje i Mercedesovi dobavljači. "Mi smo u stalnom kontaktu s našim dobavljačima. Do sada nije bilo problema s likvidnošću", objašnjava Källenius.

Dodatni plus za Mercedes je ponovno otvaranje kineskih pogona, ali i lagani oporavak kineskog tržišta. Tamo je potražnja opet u plusu, a posao se normalizuje. "Većina salona je opet otvorena, a klijenti se polako vraćaju. Sve više ljudi je u salonima i potražnja raste, a to nas čini optimističnim", potvrdio je Mercedesov šef.

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 579Komentari