home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Jeep Melfi fabrika

Kako prenosi Tanjug, Fijat Krajsler (FCA) želi da nastavi proizvodnju automobila u tri fabrike u Italiji od naredne nedelje ako dobije zeleno svetlo od vlade.

FCA je prošle nedelje obavestio sindikate da će, ako im vlada da odobrenje za pokretanje pogona, kompanija biti spremna da obnovi deo svoje proizvodnje 6. aprila, rekao je Đanluka Fiko, predstavnik sindikata metalskih radnika UILM, prenosi Rojters.

Ranije ovog meseca, Italija je zabranila putovanje unutar zemlje i naredila zamrzavanje svih poslovnih aktivnosti za koje se smatra da nisu esencijalne do 3. prila, uključujući i aktivnost automobilske industrije, kako bi suzble širenje koronavirusa.

Lokacije na kojima bi FCA eventualno obnovio proizvodnju su: Melfi, na jugu italije, gde ima liniju za sklapanje Džipa, zatim Altesa u centralnoj Italiji, gde proizvodi laka komercijalna vozila, i konačno Torino gde se u fabrici Mirafjori obavljaju pripremne operacije za novi električni model 500, naveo je predstavnik Sindikata.

Portparol FCA je potvrdio da je za sada plan da se ove tri linije obnove sledeće nedelje, ali je Fiko naveo da se ne zna da li će vlada dati dozvolu za to i da on smatra da je verovatnije da će Rim produžiti zabranu.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 683Komentari