home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Mustang SSP

Kako piše Jutarnji.hr, Ford Mustang iz 1980-ih godina, poznatiji kao Fox-body, postaje sve popularniji u svetu. Cene starijeg Mustanga odavno su prerasle budžete mnogih njegovih ljubitelja pa se neretko traži ovakva treća generacija američke mašine.

Najtraženiji je definitivno Fox-body 5.0 koji je specifičan po 5,0 litarskom motoru V8 s 225 konjskih snaga i 406 Nm. Ali sada se na aukciji našao i jedan takav primerak u još poželjnijoj verziji – Special Service Package (SSP).

Ford Mustang SSP

Naime, Ford je krajem 80-ih godina napravio 15 hiljada primeraka Mustanga 5.0 SSP koji su bili namenjeni isključivo za policiju i Vladine organizacije poput FBI-ja, DEA i ratnog vazduhoplovstva. Od svih primeraka, samo ih je 32 pronašlo svoj put za Kanadu.

Ford Mustang SSP

Primerak iz 1989. godine koji je osvanuo na aukciji potiče upravo iz kanadske policije, a služio je u gradu Saskatchewanu. S obzirom na svoju dugogodišnju službu, (31 godina) izgleda savršeno očuvano. Osim toga, opremljen je svom policijskom opremom kakvom je bio opremljen i tokom 80-ih i 90-ih godina.

Vrednost mu takođe podiže i činjenica da ima ručni mjnjač, jer je poznato da je isporučeno tek nekoliko primeraka u takvom izdanju. Unutrašnjost ima plavi sjaj kao kada je Mustang izašao iz fabrike, a najviše se ističe sačmarica.

Auto će se putem ugledne aukcijske kuće Mecum ponuditi na aukciji u sklopu okupljanja automobilista na događaju Indy 2020. od 12. do 17. maja (ako ne bude otkazan zbog korona virusa).

Trenutno nije poznato koliku cenu bi ovaj Fox-body mogao da postigne na aukciji.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Mecum



čitanja : 573



Komentari