home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla ventilator

Teslina EV postrojenja su zatvorena zbog koronavirusa, ali kao i drugi proizvođači automobila, kompanija se prebacuje na kreiranje ventilatora. Sada je kompanija objavila YouTube video snimak koji prikazuje prototip izgrađen od EV delova, uključujući displej Model 3, i infotainment sistem, kako je piše TechCrunch.

Kiseonik u bolnici ulazi u Teslinu komoru za mešanje (automobilski deo koji se koristi u Teslinim vozilima). Zatim se pumpa kroz Teslin prilagođeni dizajnirani razvodnik, koji pokreću računari vozila i koji kontroliše infotainment sistem. Svi parametri pacijenta se prikazuju na glavnom ekranu Model 3.

Tesla je zajedno sa Fordom i GM-om obećao da će donirati ili napraviti ventilatore, a CEO Elon Musk rekao je nedavno da bi njujorška fabrika uskoro mogla ponovo da se otvori da bi pravila ventilatore. Kompanija je nedavno donirala 1.000 ventilatora, iako su kritičari rekli da su neinvazivni modeli bili pogrešne vrste. To je zato što kritičnim pacijentima COVID-19 trebaju invazivni ventilatori koji putem intubacije mogu da ispune pluća pacijenta vazduhom.

Međutim, guverner Njujorka, Andrew Cuomo, rekao je da se takozvani BiPAP neinvazivni ventilatori mogu pretvoriti u pravi tip kako bi se nadoknadilo nedostatak kritičnih invazivnih ventilatora. Elon Musk je nakon toga napisao da su „svim bolnicama date tačne specifikacije (doniranih modela) i svi su potvrđeni da će biti kritične“. Dodao je da je Tesla sada počeo da isporučuje kritične intratrahealne ventilatore kompanije Medtronic za „najgore slučajeve“.

Izvor: PCpress.rs / Engadgetčitanja : 315Komentari