home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Forda Mustang Eleanor

Jedan od omiljenih filmskih automobila koji je napravljen u brojnim replikama je bez sumnje Ford Mustang Shelby GT500 Fastback 'Eleanor' iz filma "Nestali u 60 sekundi", Blokbastera iz 2000. godine. Međutim ovaj primerak s fotografija nije još jedna replika već originalni filmski junak.

Za potrebe filma je bilo napravljeno 11 primeraka Eleanor u radionici Cinema Vehicle Services vlasnika Stevea Stanforda i Chipa Foosea. Pritom su samo tri primerka bila funkcionalna dok je ostatak "glumio" u sudarima i ostalim scenama u kojima se nije vozilo.

Forda Mustang Eleanor

Sada se jedan od ta tri originalna primerka našao u ponudi trgovca egzotičnim automobilima Al Ain Class Motors iz Emirata.

Detalja o automobilu na sajtu nema mnogo ali je poznato da je konkretni primerak zaista vozio Nicolas Cage u filmu, da ima pređenih tek 1600 kilometara te da se za njega traži 500.000 dolara.

Forda Mustang Eleanor

Podsetimo, jedan od dva druga primerka je nedavno prodat na aukciji putem kuće Mecum za 852.500 dolara što ovaj primerak čini relativno povoljnim.

Takođe, dolazi s originalnim potpisom Carolla Shelbyja na suvozačkoj strani kokpita, a Eleanor koji je prodao Mecum se s tim nije mogao pohvaliti. Zato oko pogona nema sumnji: pokreće ga 5,7 litarski OHV Supercharged V8 agregat s dodatim NOS-om koji postiže 650 KS. Ne sumnjamo da će se naći fanovi Eleanor kojima novac nije nikakav problem te da bi ovaj filmski Mustang lako mogao da dostigne slavu i cenjenost najpoznatijeg filmskog Mustanga Bullitta...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Alain Class Motorsčitanja : 1034Komentari