home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW Red Dot

Na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) 2019. u Frankfurtu, BMW Grupa se predstavila neuobičajenim medijskim konceptom izložbenog štanda, prvi put od Salona automobila u Los Anđelesu 2019. i sa dodatnim inovativnim vizuelnim dizajnom konferencija za štampu. Koncepti dizajna i animacija bili su razvijeni i prikazani zajedno sa agencijama Meiré i Elastique (Keln).

BMW je dobio Red Dot nagradu za "Dizajn brenda i komunikacije za 2020". Ova nagrada jedna je od najčuvenijih međunarodnih nagrada iz oblasti dizajna, a odluku je doneo žiri sastavljen od 40 iskusnih stručnjaka iz celog sveta.

BMW spaja stvarne i digitalne elemente na svojim sajamskim nastupima.

Budućnost zadovoljstva u vožnji bila je centralni motiv novog koncepta nastupa BMW Grupe na Sajmu automobila u Frankfurtu 2019. Kako bi preneli taj osećaj, dizajneri su se fokusirali manje na činjenice i brojke, a više na specifične materijale eksterijera i enterijera vozila i oblikovali su ih u hiper-realistične animirane stavove. Kombinacija posebnih animacija, video zapisa i zvuka, uz notu dramatizacije, predstavljena je na velikim LED panelima koji se lako i efikasno mogu integrisati u bilo koji oblik štanda na svim vrstama sajmova. BMW Serije 4 koncept, jedna od najvažnijih sajamskih inovacija, privukao je pažnju izrazom izmenjene i dograđene stvarnosti, što je bilo više nego dovoljno da od žirija dobije nagradu Red Dot.

Inovativno: modularni dizajnerski sistem za konferencije za štampu BMW Grupe.

Korporativne komunikacije takođe su odabrale novi dizajnerski pristup i u konferencije za štampu i uvele jedanaest digitalnih, međupovezanih prostorija za proizvode i brendove BMW grupe. Osećaj prostora stvoren je pomoću 3D elemenata, svetlosti i linija. Izgled i osećaj prostora takođe odgovaraju suštini konkretnih brendova.

Svi neophodni dizajnerski i animatorski elementi proizvedeni su modularno u stotinama individualnih elemenata. Sistem dizajna strukturiran na ovaj način dopušta slobodno kombinovanje svih sadržaja, skraćujući vreme produkcije na minimum i obezbeđujući visok kvalitet dizajna.

Zahvaljujući ovom felksibilnom sistemu, bilo je moguće izvesti kompletno digitalnu konferenciju za štampu iz Minhena za vrlo kratko vreme, kao alternativu Ženevskom sajmu automobila, početkom marta, za samo dva dana i bez ikakvog gubitka u kvalitetu dizajna.

Izvor: bmw.rsčitanja : 249Komentari