home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Velika Britanija

Vozači koji izazovu smrt prebrzom vožnjom, ilegalnim drumskim trkanjem ili korišćenjem mobilnog telefona mogli bi da se suoče s doživotnim kaznama u Velikoj Britaniji. Odluka će biti objavljena u sledećih nekoliko dana.

Promene slede zbog zabrinutosti porodica i lobista, kao i nekih sudija, da maksimum od trenutnih 14 godina ne odražava težinu zločina. Pripremni model zakona javnosti će predstaviti sekretar pravosuđa Robert Buckland koji je istakao:

– Vlada želi da kazne odgovaraju počinjenom zločinu, ali često nam porodice govore da to nije slučaj s vozačima ubicama. Početkom sledeće godine ćemo izneti zakone kojima ćemo uvesti doživotne kazne za opasne vozače koji ubijaju na našim putevima i osigurati da osećaju punu snagu zakona. Ovo je samo jedan deo našeg plana za suzbijanje kriminala i vraćanje poverenja u pravosudni sistem, a ja ću izneti daljnje mere ove nedelje.

U 2019. godini 174 osobe su osuđene zbog toga što su izazavale smrtne slučajeve opasnom vožnjom, a još 19 je osuđeno zbog toga što su izazvali smrtne slučajeve neopreznom vožnjom pod uticajem alkohola ili droge.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 306Komentari