home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Subaru WRX

Kompanija Insurify, koja se bavi osiguranjem u SAD-u, napravila je veliko istraživanje u kome je obuhvaćeno čak 2,5 miliona osiguranika, a u kome se došlo do zanimljivih rezultata vezanih za učestalost kršenja ograničenja brzine.

Naime, prilikom osiguravanja korisnici su morali da daju podatke vezane za prethodne prekršaje, a čini se da je najviše prijavljenih kazni došlo od vozača Subarua WRX. Naime, čak 20,49 posto vozača je već imalo kaznu za preveliku brzinu. Nisu puno bolji ni vlasnici VW Golfa GTI koji zauzimaju drugo mesto sa čak 17,38 posto koliko ih je bilo prebrzo u saobraćaju. Treće mesto na neslavnoj listi su zauzeli vlasnici "obične" Subaru Impreze (15,9 posto), dok je četvrto mesto pripalo vlasnicima Infinitija G37 (15,61 posto).

Slede Dodge Dart, Hyundai Veloster i Dodge Challenger čiji vlasnici takođe vole da pritisnu gas, pa tako gotovo svaki 7 vlasnik ima kaznu za prebrzu vožnju.

Treba napomenuti da je u SAD-u nacionalni prosek 10,54 posto, što znači da vlasnici pomenutih modela prilično odudaraju od proseka...

Izvor: Jutarnji.hr / Insurify

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 311Komentari