home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Pariz

Približava se kraj godine i računi za sledeću godinu počinju da se postepeno oblikuju. Ove nedelje je Ministarstvo privrede Francuske predstavilo obrise zakona o finansiranju za 2021. godinu s novim zanimljivim merama.

Sredinom decembra 2020. to bi mogao da bude novi udarac koji bi mogao pogoditi proizvođače. Kako piše Revija HAK, tada će Savetu ministara biti predstavljen predlog zakona koji će sadržati otprilike trećinu predloga Građanske klimatske konvencije. Među tim predlozima nalazimo i one koji se tiču zabrane oglašavanja proizvoda koji zagađuju.

Meru koju je već podržala ministarska za ekološku tranziciju Barbara Pompili, posebno istakavši da oglašavanje podstiče potrošnju određenih proizvoda koji su opasni za okolinu. Francuska priprema i strožu poresku penalizaciju za automobile koji ispuštaju veliku količinu štetnih gasova, a u najvišem razredu će se plaćati čak 50.000 evra.

Ova odluka bi sprečila reklamiranje SUV-ova, koji ispuštaju velike količine CO2, na primer.

Osim za proizvođače automobila, to bi takođe bio veliki udarac za oglašivače i medije jer je automobilski sektor reklamiranja u Francuskoj treći po vrednosti s ukupnim ulaganjem proizvođača od 3.17 milijardi evra u 2019.

Izvor: Revijahak.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 349Komentari