home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW 3 Hybrid

BMW nema sreće s proizvodnjom „plug-in“ hibrida. Nakon što je bavarska kompanija zaustavila isporuku 4.460 jedinica 19. avgusta zbog spojeva na varovima, koji su mogli da izazovu požar, sada ponovo povlači oko 27.600 automobila. Razlog leži u proizvodnom procesu nekih ćelija, gde nečistoće mogu da izazovu zapaljenje baterijskih ćelija kada su one u potpunosti napunjene.

Kako pišu Vrele Gume, BMW trenutno baterije nabavlja od dva snabdevača, kompanija CATL i Samsung SDI. Budući da ovaj problem nije vezan za sve „plug-in“ hibride proizvedene između 20. januara i 18. septembra, problem se verovatno odnosi na samo jednog od dotičnih proizvođača. Samo u Nemačkoj, više od 1.800 vlasnika će morati svoje ljubimce da odveze na popravku. BMW će takođe izvršiti korektivne intervencije na 3.500 vozila koja nisu još uvek isporučena kupcima.

Kompanija tek treba da objavi više detalja u vezi s tim kako će izvršiti povlačenje spornih hibrida na drugim tržištima, poput američkog recimo. To bi moglo da potraje, jer BMW očekuje da će lansirati instrukcije do kraja oktobra.

U međuvremenu, preporuka za vlasnike potencijalno pogođenih vozila je da ne pune baterije putem kabla. Drugim rečima, dok se stvar ne reši, treba da ih koriste kao regularne automobile sa SUS motorima.

Što se tiče modela koji poseduju sporne baterije, lista se nešto razlikuje od one iz avgusta. Mada je BMW obustavio isporuke PHEV verzija serije 3, serije 3 Touring, X1, X2, X3, X5, serije 2 Active Tourer, serije 5, serije 5 Touring, serije 7 i Mini Conutrymana, u opozvane modele se sada ubraja i i8 u obe varijante (kupe i roudster).

Izvor: Vrele Gume

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 338Komentari